Sogneindsamling 2020

Gå for dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Det er den 8. marts kl. 12.30 i Gellerup Kirke.

Voldsom tørke, katastrofale oversvømmelser, ødelæggende mudderskred og smadrede livsgrundlag. I verdens fattigste lande sætter klimaforandringerne deres tydelige spor. Ikke om fem år eller om ti år – men lige nu og her!
Befolkningerne i de ramte lande har hårdt brug for hjælp, og derfor går pengene fra vores indsamling i år til ofrene fra klimakrisen.
Og du kan gøre en forskel ved at gå med, når vi går fra dør til dør i hele landet:
•Hvornår: Søndag d. 8. marts 2020
•Hvor: Gellerup Kirke
•Hvordan: Du tilmelder dig her

Indsamlingen er en social komsammen
Ikke nok med at du hjælper mennesker i nød, men som indsamler bliver du en del af en enorm gruppe mennesker, der har én ting til fælles – et ønske om at samle penge ind til dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.
Du får en dejlig dag med masser af skridt på skridttælleren og en masse hygge og kaffe sammen med de andre indsamlere i dit lokalområde, når du er kommet godt gennem din rute.

Vi har skabt krisen – nu samler vi ind til ofrene
Verdens fattigste lider under de rige landes overforbrug. En gennemsnitsdansker udleder knap seks ton CO2 om året. En person i Uganda udleder kun 100 kg.
Men mens konsekvenserne af det ændrede klima ikke betyder det store for vores dagligdag herhjemme, er situationen i Uganda en helt anden. Længere tørkeperioder gør jorden svær at dyrke, og manglen på frodig jord skaber konflikter i befolkningen.
Vi har skabt krisen, men verdens fattigste betaler prisen – og det er ikke i orden. Derfor samler vi ind til en bedre tilværelse for dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Det går pengene fra indsamlingen til
•Træplantning – træer giver skygge og liv
•Diger og dæmninger, der stopper oversvømmelser
•Sikring af huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred