Velkommen i Livsværkstederne!

Livsværkstederne arbejder for at skabe muligheder for og med borgere i Gellerup med fokus på beskæftigelse og sociale fællesskaber.

Livsværkstederne i Gellerup

Gellerup Kirke og Livsværkstederne er tæt knyttede til hinanden. I år 2000 var kirken med til at starte værestedet med en café, og i 2004, hvor stedet blev en selvejende institution med en bestyrelse, indtrådte to personer fra kirken samt to fra KFUM. Kirken er i dag stadig repræsenteret i bestyrelsen sammen med Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og Gellerupparken og Toveshøj.

Her følger en lille oversigt over hvad Livsværkstederne tilbyder:

Café Vita
Café Vita ligger i City Vest oven på Føtex. I caféen er der mulighed for samtale, samvær og spil og for at deltage i f.eks. ture ud af huset. Man er velkommen som man er. Ved bordene kan gæsterne sidde for sig selv eller involvere sig i samtale og samvær alt efter lyst. Man kan mødes med vennerne omkring et spil pool eller over et spil backgammon, drikke kaffe, spise frokost eller bare få en snak.
Der arrangeres ind imellem udflugter og andre aktiviteter, som man kan deltage i.
I Café Vita sælges der hver dag kaffe, te, vand, brød med pålæg og - nogle gange - kage.

Caféen holder åbent:
Mandag fra kl. 10.00 til 15.30
Tirsdag-torsdag fra kl. 11.00 til 15.30
Fredag fra kl. 11.00 til 15.00
Køkkenet lukker 15 minutter før caféen.

De ansatte og frivillige løser i samarbejde de mange forskellige daglige opgaver som fx indkøb, madlavning, bagning, rengøring, oprydning, salg af mad og drikkevarer og ikke mindst samvær og samtale med gæsterne.

Rådgivning
Der er også et tilbud om uvildig rådgivning og vejledning om økonomi, jura og jobsøgning

På fode igen
Uvildig økonomisk rådgivning af professionelle bankrådgivere.
Du kan få hjælp til budgetlægning, få bedre overblik over din økonomi, og rådgivning om, hvor du kan spare penge.
Der er ikke mulighed for at yde økonomisk støtte.

Udlændinge - retshjælpen
Du kan få vejledning til ansøgninger om:
Familiesammenføring
Asyl
Permanent ophold
Tidsbegrænset ophold
Opholdskort
Arbejde
Studier
Andet

KLAP
Er du førtidspensionist?
Kunne du tænke dig et arbejde?
Som førtidspensionist må du gerne arbejde og tjene penge, og vi kan hjælpe dig med dette.
 Jobbet bliver tilrettelagt efter dine ønsker og skånehensyn.

Råd til ret
Her kan du få uvildig rådgivning og vejledning omkring
Socialret
Lejeret
Separation, skilsmisse, underholdsbidrag mv.
Forældremyndighed og samværssager
Samlivsforhold
Arveret
Forbrugerret
Rådgivningen ydes af kompetente frivillige rådgivere med en baggrund som jurist, socialrådgiver eller lign.
Rådgivningen er uvildig og foregår i trygge rammer.

Kontakt Livsværkstederne
Tlf: 8625 9599. Email: post@livsvaerkstederneigellerup.dk